Вузол “Зачіп” на ФОЦ DNM5700 від DN Solutions

Комплексний проект на фрезерном обробном центрі DOOSAN (DN Solutions) моделі DNM5700 з використанням інструменту SwissTools та TaeguTec, з розробкою оснащення та виготовленням вузла “Зачіп” для запуску на підприємстві України.

На одному з харківських підприємств виробнику спецтехніки був поставлений та запущений фрезерний оброблювальний центр DOOSAN (DN Solutions) моделі DNM5700 для виготовлення ряду деталей, зокрема – робочого органу маніпулятора для лісу.

Робочій орган – “Зачіп” складається з трьох деталей, головна з яких називається “Траверса”, і на неї встановлюються дві “Щелепи”: внутрішня та зовнішня. Ці деталі є зварними  конструкціями з підвареними втулками, вухами, кронштейнами, в яких, в свою чергу, знаходяться посадочні діаметри.

Головним завданням на тестових деталях була обробка всіх посадочних діаметрів під втулки та з’єднувальні пальці, а найголовнішою вимогою – дотримання розміру та співвісності між ними для якісного складання та подальшої роботи вищезгаданих деталей.

Обробка отворів була проведена розточними системами SwissTools.

 

Оскільки деталі є великогабаритними, на верстат була встановлена ​​опція «Проставка 300 мм» між станиною та колоною для збільшення відстані між торцем шпинделя та робочим столом.

На підприємстві плануються до обробки група деталей невеликого розміру і невеликої висоти. Відповідно, у зв’язку з  установкою вищезгаданої опції мінімальна відстань збільшилася і, разом із впровадженням вузла “Зачіп”, було виготовлено технологічний проставний стіл, який був оброблений на цьому ж верстаті з використанням передових рішень TaeguTec, зокрема торцевої фрези  Chase4Finish для чистового фрезерування площин.

Після обробки всіх трьох деталей, було виконано успішне складання та їх перевірка.

Відповідальний за проект – технолог за фрезерним напрямком – Микола Середюк