Сучасні верстати DN SOLUTIONS у верстатному парку «Гідросила АПМ» – заводу XXI століття!

Фрагмент інтерв’ю з директором заводу «Гідросила АПМ» – Олександром Шамшуром.

Фото: http://uc.kr.ua

Олександр Захарович Шамшур, директор «Гідросила АПМ», м. Кропивницький, пишається підприємством, яким керує. І розповідає, в тому числі, про цифровізацію виробництва та оновлення верстатного парку підприємства:

[…] Ну а коли прийшли Павло Штутман та Юрій Тітов, почалася просто революція. Промисловість 4.0. Ну ви, напевно, знаєте: 1.0 – це парові та водяні машини, перехід від ручної праці до машинної, початок промислової революції. 2.0 – поява масового випуску, конвеєри, електроенергія. 3.0 – поява верстатів із ЧПУ, перших роботів. А 4.0 – повне оцифрування всіх процесів. Світ йде до того, що все буде оцифровано, а, проектуючи це на виробництво, – цифровий процес та біологічний дедалі більше зливатимуться. Люди все тисніше взаємодіятимуть з обладнанням.

По устаткуванню. Ми за останні три роки закупили 22 одиниці верстатів, а вивели з експлуатації 106! Не втративши, а лише додавши в ефективність. Сучасні верстати кращих виробників у п’ять і більше разів ефективніші за зарубіжні, але вже застарілі.

Багато обладнання з Південної Кореї, фірми DN SOLUTIONS. Є й наші, українські верстати, виробництва Лубенського верстатобудівного заводу, причому розроблені за спільним проектом «Гідросили АПМ» із заводом «Мотор-Січ» із Запоріжжя (виготовляє двигуни для літаків та вертольотів).

Детальніше >>